Міністерство охорони фіксує вже другий день антирекорд

Третя хвиля захворюваності на COVID-19 в Україні з кожним днем стає все серйознішою, фіксується дедалі більша кількість хворих. Вже другий день поспіль статистика б'є рекорд. Тому, національний локдаун стає щодня більш реальним. Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов у Facebook поділився даними на початок ранку п'ятниці, 26 березня.

Госпіталізація хворого на COVID-19. Фото: скріншот YouTube-відео

Минулої доби було зафіксовано ще 18 132 нових випадків захворювання в країні, тоді як на день раніше ця цифра була 16 669 осіб.

До слова, сьогоднішня статистика стала найвищою з увесь час пандемії на території нашої країни. Тож ситуація досить складна.

Вказано, що за минулу добу захворіли 435 медичних працівників, а також 923 дитини. Зросла й кількість хворих, що потребували госпіталізації - 4 826 осіб.

Виписано після одужання за добу 7 138 осіб. З цих даних виписали з лікарні 3 919 осіб. На жаль, не вдалося врятувати життя ще 326 пацієнтам.

Тож, з початку пандемії вже:

  • Захворіло 1 614 707 осіб;
  • З них одужали 1 290 158 осіб
  • Статистика смертності - 31 461 осіб.

Також в Міністерстві охорони здоров'я повідомили, що в Одеській області за останні 24 години захворіла найбільша кількість чоловік - 1 545, далі йде Дніпропетровська область - 1 358, на третьому місці - Львівська область - 1 304 людини.

До слова, вчора МОЗ обновив "червоні" зони, у список потрапили Миколаївська та Черкаська області. Таким чином, вчора вже було 11 регіонів, де повинні були ввести жорсткі карантинні міри.

Однак, по рішенню Комісії з надзвичайних ситуацій та Міністерства охорони здоров'я, Черкаська область поки залишиться у "помаранчевій" зоні.

Згідно з рішенням, якщо більшість регіонів опиниться у "червоній" зоні, тоді Уряд може ввести загальнонаціональний локдаун.

Варто зазначити, що попри статистику в Україні продовжується вакцинація, ввечері у четвер, 25 березня у "Бориспіль" прибув літак з китайською вакциною Sinovac.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що Кабмін уточнив, де у "червоній" зоні треба носити маски.

Також ми писали, що у зв'язку з ускладненням захворюваності на COVID-19, Уряд змінив для іноземців правила в'їзду в Україну.

Нагадуємо, що Уряд пообіцяв українцям з "червоної" зони надати фінансову допомогу.