У мережі показали знімки з будівництва станції метро на Виноградарі

Майстри вже проклали першу тисячу метрів тунелю, про що написали на офіційній сторінці компанії «Київметробуд» в соціальній мережі. Стало відомо, на якому етапі перебуває будівництво станції метро на Виноградарі, і чому були деякі заминки в процесі.

Будівництво метро у Києві. Фото: YouTube, скрін

Тунелепрохідницький щит вже наблизився до позначки в 1 000 метрів, а будівництво станцій «Мостицька» і «Проспект Правди» тривають. Вже зараз фахівці готують необхідне обладнання початку проходки вже другого тунелю. У публікації представники компанії також додали знімок, зроблений під час будівництва. Правда, відзначається, що в роботі дійсно були паузи і невеликі затримки.

Ситуацію прокоментував заступник директора з будівництва АТ «Київметробуд» Сергій Полянський. За його словами, зараз в компанії роблять все можливе, щоб «наздогнати» всі плани і відкрити станції вже в кінці 2021 року. Що стосується затримок, то були випадки, коли працівники йшли на самоізоляцію через випадки коронавируса. Нагадаємо, що, згідно з правилами безпеки, якщо в колективі хтось отримав позитивний тест, - всі інші повинні також іти на карантин.

Коментував будівництво цих станцій раніше і міський голова столиці Віталій Кличко. За словами мера Києва, нові станції будуть виглядати дуже красиво і по-сучасному. Варто відзначити, що, згідно з планами, на Виноградарі очікується пасажиропотік в 100 тисяч чоловік щодня, при 150 працівників станцій. Крім того, відомо, що Європейський банк реконструкції і розвитку вже виділив кошти на закупівлю 50 нових поїздів для цих станцій.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що в Україні хочуть підняти тарифи на маршрутки. Стало відомо, скільки доведеться платити пасажирам за проїзд.

Також повідомлялося, що в уряді готують зміни в систему пільгового проїзду в громадському транспорті. З'явилися нові подробиці.

Крім того, на тлі пандемії коронавируса Туреччина знову повертає ряд обмежень. Стало відомо, як туристам тепер можна перетнути країну, і які документи при собі потрібно мати.