У Нафтогазі розповіли, як тепер треба платити за послуги

З 1 травня майже 8,8 мільйона українцям змінили постачальника газу. Під час воєнного стану замість 17 постачальників (зокрема "ТВІЙ ГАЗЗБУТ" та ТОВ "Одесагаз-Постачання") буде працювати Нафтогаз у якості компанії "останньої надії". На офіційному порталі компанії розповіли, як тепер треба буде платити за блакитне паливо.

Газ. Фото: YouTube, скрин

Експерти підкреслили, що діяти для українців буде тариф "Фіксований": це 7,96 гривні за кубічний метр з ПДВ (однак без вартості доставки). Важливо також знати, що всі пільги при зміні постачальника зберігаються автоматично. Тобто, якщо є субсидії, то переоформлювати їх нема потреби.

На порталі Нафтогазу нагадали, шо подавати показання треба з 1 по 5 число місяця. Зробити це можна через офіційний сайт або чат-бот в вашого облгазу в соціальній мережі, або за номером телефону облгазу. Також можна подати показання у платіжці за розподіл газу, вказавши перші п’ять цифр на чорному фоні та дві на червоному.

Крім того, доступний спосіб за допомогою SMS-повідомлення на короткий номер 7104 (потрібно зазначити 10 цифр номера особового рахунку та через пробіл – показники лічильника (до 5 цифр). Якщо ви написали це повідомлення без помилок, то вам має надійти відповідь з підтвердженням.

Варто підкреслити, що постачальника газу змінили дійсно багатьом українцям. Це торкнулося жителів Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Рівненської, Сумської, Харківської, Хмельницької, Чернівецької та Чернігівської областей.

Увага! Якщо ви помітили переміщення ворожої техніки або бензовозів, негайно повідомляйте про це за допомогою телеграм-бота: @stop_russian_war_bot. Так само про переміщення ворога можна повідомляти в додатку "Дія".

В жодному разі не поширюйте інформацію про пересування українських військ, техніки, загонів теробороні, не повідомляйте, куди ворог потрапив ракетами в режимі реального часу. Нагадуємо, за це введена кримінальна відповідальність.

Отримуйте інформацію по можливості тільки від офіційних державних служб України.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що президент України Володимир Зеленський звернувся до народу з важливою заявою.

Також повідомлялося, що в Україні зросли виплати на дітей, які суми та кого торкнеться.

Крім того, в Україні готуються до перерахунку пенсійних виплат, кому та які дадуть надбавки.