Важливе звернення президента України у Верховній Раді

Президент України Володимир Зеленський виступив з важливою промовою у Верховній Раді. Водночас в українському парламенті вже встановили прапор Європейського Союзу поруч з українським. У своїй промові гарант казав саме про євроінтеграцію, передає портал Стіна.

Владимир Зеленский. Фото: YouTube, скрин

Так, Володимир Зеленський зазначив, що на сьогодні реалізовано вже 63 відсотків Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом. Попереду ще багато роботи. 37 відсотків – це багато законопроєктів, над якими буде працювати уряд та депутати.

Президент зазначив, що Україна вже підписала безвіз у транспорті. Далі очікує безвіз авіаційний, енергетичний, митний та цифровий. Крім того, уряд буде працювати над запровадженням безкоштовного роумінгу з країнами ЄС. Попереду, підкреслив гарант, багато роботи, але треба працювати так само активно, як і для кандидатства.

"Навіть якщо ви знаєте, що не зберете оплесків тим чи іншим рішенням, але якщо це рішення потрібне для цього складного, важливого європейського шляху нашої держави, ви повинні ухвалити таке рішення", – зазначив президент.

Також виступила перед депутатами Верховної Ради по відео-зв'язку президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн. У своїй промові вона наголосила, що Європейський Союз буде радий Україні, а наша держава може розраховувати на підтримку.

Крім того, Урсула фон дер Ляєн назвала ключові реформи, які необхідні для початку переговорів про членство України в ЄС. Зокрема це ухвалення законів про ЗМІ та відбір незалежних суддів до Конституційного суду відповідно до норм Ради Європи. Також президентка Єврокомісії зазначила, що потрібне призначення якнайшвидше нових керівників антикорупційних органів. Тобто, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Національного антикорупційного бюро.

Однак є й те, за що Україну похвалили. Наша держава, за словами Урсули фон дер Ляєн, стала єдиним партнером ЄС у Східній Європі, яка ухвалили "антиолігархічний закон".

"Україна буде в лідерах. Масштабні інвестиції повинні прийти, але щоб максимізувати їхній вплив і зміцнити довіру бізнесу, інвестиції потрібно буде поєднати з новою хвилею реформ", – підкреслила Урсула фон дер Ляєн.

Увага! Якщо ви помітили переміщення ворожої техніки або бензовозів, негайно повідомляйте про це за допомогою телеграм-бота: @stop_russian_war_bot. Так само про переміщення ворога можна повідомляти в додатку "Дія".

В жодному разі не поширюйте інформацію про пересування українських військ, техніки, загонів теробороні, не повідомляйте, куди ворог потрапив ракетами в режимі реального часу. Нагадуємо, за це введена кримінальна відповідальність.

Отримуйте інформацію по можливості тільки від офіційних державних служб України.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що синоптики поділилися прогнозом погоди в Україні на 1 липня.

Також повідомлялося, що Естонія запустила програму допомоги для українців, хто та які виплати може отримати.

Крім того, мобільний оператор Київстар попередив абонентів про важливі зміни щодо інтернету.